Składniki:
sałata (1 szt.), rzodkiewki (1 pęczek), 2 rodzaje winogron (po 5 szt.), ogórek małosolny (2-3 szt.), ogórek zielony (1 szt.), pędy bambusa (1 puszka), kiełki soi (1 puszka), szczypiorek (1 pęczek), pomidor (2 szt.), musztarda francuska, musztarda miodowa, musztarda stołowa, czosnek świeży, maggi w płynie
Jak przyrządzić?
Wszystkie warzywa umyć, sałatę poszarpać (nie kroić nożem), kolejno dodawać wszytkie pokrojone warzywa, na koniec polać wszystko sosem. Sos: po 2 łyżeczki każdej z 3 musztard, 2 łyżki oleju, 2 łyżki maggi w płynie, 5 ząbków roztartego czosnku.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 5 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | karolcia |