Brokuły z krewetkami na makaronie ryżowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

50 dag brokułów,
10 dag krewetek,
30 dag makaronu ryżowego,
5 dag migdałów,
1 łyżki octu ryżowego,
0,5 łyżka oleju sezamowego,
sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Ugotować na parze brokuły i krewetki.Przygotować makaron ryżowy (zalać gorącą wodą i zostawić na 5 minut).Posiekać migdały (wcześniej je namoczyć i obrać ze skórki).Sos: łyżkę octu ryżowego zmieszać z 0,5 łyżki oleju sezamowego, solą i pieprzem.Wyłożyć gotowy makaron na talerz, ułożyć na nim warzywa i krewetki, posypać migdałami i spryskać sosem.

Potrzebne przybory:

garnek do gotowania na parze, garnek, cedzak

Jak podawać?

Można z winegretem, a można ew. ze śmietaną czosnkową - ale wtedy bez migdałów.

Uwagi:

.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt30 zł
AutorHanna

Brokuły z krewetkami na makaronie ryżowym: Podobne przepisy

Brokuły z krewetkami na makaronie ryżowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy