Składniki:
brokuły, oliwa z oliwek, pierś kurczka, czosnek, zielona pitruszka, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
2 brokuły i 2 piersi kurczaka ugotować na parze, najlepiej na parowarze Tefal. W tym czasie przyrządzić sos.Wycisnąć 2 ząbki czosku do 7 łyżek oliwy z oliwek, dodać posiekaną zieloną pietruszkę i sól, i pieprz.Ugotoiwane brokuły porozrywać na korzonki, pierś kurczaka pokroić na paski. Wszystko lekko wymieszać i polać sosem czosnkowym.
Uwagi:
Pycha!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | iwa643 |