Składniki:
pierś indyka, ryż, marchew, brokuły, kalafior, szpinak, zioła świeże - bazylia, majeranek, kolendra, koper, pietruszka, czosnek, zioła prowansalskie, curry
Jak przyrządzić?
Pierś indyka rozciąć na duży plaster, położyć na pierś szpinak z czosnkiem i troszkę curry, na to rozmrożone warzywa (mieszanka marchew kalafior i brokuły), to wszystko posypać świeżymi ziołami i ziołami prowansalskimi i na końcu curry. Zawinąć pierś w roladę, gotować na parze 20 min. Ryż posypać ziołami i curry i jednocześnie gotować razem z roladą z piersi zindyka.
Potrzebne przybory:
naczynie do gotowania na parze
Jak podawać?
Z ryżu łyżką do lodów zrobić kuleczki, roladę pokroić w paski - będzie koloro i wszystko posypać pietruszką i koperkiem - bardzo szmaczne i pięknie wygląda.
Uwagi:
Danie dla 4 osób: tanie, ławtwe i błyskawicznie do zrobienia.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | wiesia |