Składniki:
100 g twarogu,
pół kubeczka małego jogurtu naturalnego,
4 łyżki oleju lnianego,
1 mały ząbek czosnku,
1 mały ogórek świeży,
koperek,
odrobina mielonej kolendry, pieprzu, szczypta soli,
brokuły, kalafior i marchewka
Jak przyrządzić?
Twaróg, jogurt, olej, czosnek i ogórek miksować przez 5 minut z przyprawami i koperkiem. Tak przygotowanym sosem polać wcześniej wystudzone (do temperatury ok. 40 st.) ugotowane w parowarze brokuły, kalafior i marchewkę. Aby utrzymać kremową, zawiesistą konsystencję sosu, można dodać do miksowania kawałek ugotowanego brokuła.
Potrzebne przybory:
mikser i parowar
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kasia |