Gotowane warzywa z sosem

Przepis kulinarny

Składniki:

100 g twarogu,
pół kubeczka małego jogurtu naturalnego,
4 łyżki oleju lnianego,
1 mały ząbek czosnku,
1 mały ogórek świeży,
koperek,
odrobina mielonej kolendry, pieprzu, szczypta soli,
brokuły, kalafior i marchewka

Jak przyrządzić?

Twaróg, jogurt, olej, czosnek i ogórek miksować przez 5 minut z przyprawami i koperkiem. Tak przygotowanym sosem polać wcześniej wystudzone (do temperatury ok. 40 st.) ugotowane w parowarze brokuły, kalafior i marchewkę. Aby utrzymać kremową, zawiesistą konsystencję sosu, można dodać do miksowania kawałek ugotowanego brokuła.

Potrzebne przybory:

mikser i parowar

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorKasia

Gotowane warzywa z sosem: Podobne przepisy

Gotowane warzywa z sosem: wypróbuj również

Powiązane Tematy