Składniki:
1 mała kapusta włoska, 1 cukinia średniej wielkości, 3 świeże papryki (czerwona, żółta, zielona), 1 duży pomidor, kawałek kiełbasy (np. śląska), 2-3 gałązki koperku, vegeta do smaku
Jak przyrządzić?
Poszatkować kapustę i zalać wodą i gotować na małym gazie. W międzyczasie obrać, wydrążyć środek i pokroić cukinię w kostkę, wrzucić do garnka z kapustą, podobnie postąpić z paprykami. Wodę osolić. Jak kapusta będzie miękkia, wrzucić pokrojony w kostkę pomidor i kiełbasę także pokrojoną w kostkę. Na koniec dodać poszatkowany koperek, łyżkę vegety.
Uwagi:
Jeżeli ktoś nie jada kiełbasy, to nie musi jej dodawać.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | Agnieszka |