Składniki:
2 marchewki, 1 średni seler, zielona fasolka, brokuły, cebulka, papryka, 2 jajka, ulubione przyprawy, 2 kromki pełnoziarnistego chleba
Jak przyrządzić?
Warzywa gotujemy na parze, gdy zrobią się średnio miękkie, kroimy je w słupki i wrzucamy na teflonową patelnię z łyżką octu jabłkowego i dusimy. Doprawiamy je solą, pieprzem, pietruszką, i innymi ulubionymi przyprawami (polecam oregano i bazylię). Zgarniamy warzywa na jedną stronę i kładziemy chlebek, który lekko podpiekamy. Zdejmujemy go, a do warzyw wbijamy 2 jajka i mieszamy aż do ścięcia białek.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | Ela |