Fasolka ze śmietaną

Przepis kulinarny

Składniki:

1/2 kg fasolki szparagowej zielonej świeżej lub mrożonej, 1 duża cebula, 250 ml śmietany, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Fasolkę obgotować w osolonej wodzie, żeby była nie zbyt mięka, na oleju obsmażyć cebulę, lecz jej nie rumienić, włożyć obgotowaną fasolkę i gotować około 5 minut. Dodać śmietanę, sól, pieprz. Zagotować.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami i sztuką mięsa lub danie samodzielne do pieczywa.

Uwagi:

Smaczniejsza, gdy dodamy świeżo zmielony pieprz i gęstą kwaskową śmietanę. Należy również pilnować, aby fasolka nie rozgotowała się podczas obgotowywania. Zyczę smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt6 zł
AutorBarbara

Fasolka ze śmietaną: Podobne przepisy

Fasolka ze śmietaną: wypróbuj również

Powiązane Tematy