Składniki:
1/2 kilo żeberek wieprzowych,
1 ząbek czosnku wyciśnięty,
2 łyżki sosu z czarnej fasoli
Jak przyrządzić?
1Potnij mięso na pojedyncze żeberka, usuń nadmiar tłuszczu.Połącz czosnek z sosem z czarnej fasoli, wymieszaj z żeberkami, odstaw na minimum 30 min.Przełóż żeberka na talerz, wstaw talerz do parownika, parownik postaw na woku lub garnku z kilkoma centymetrami gotującej się wody. Gotuj na parze ok 45 min. Danie gotowe.
Jak podawać?
Na talerzykach najlepiej.
Uwagi:
Dla indywidualistów możliwość dodania ulubionej przyprawy, np. kurkumy :)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Ania |