Makaron ze szpinakiem (autor nelde)

Przepis kulinarny

Składniki:

rozdrobniony szpinak mrożony lub posiekany świeży, 30 dag pieczarek, dwie duże cebule, 2 ząbki czosnku, mała śmietana light, makaron rurki, vegeta, chili, oliwa z oliwek, ser

Jak przyrządzić?

Rozmrozić szpinak, ugotować makaron z 1 ząbkiem czosnku, cebule pokroić na małe kawałki, poddusić na 2 łyżkach oliwy z dodatkiem vegety i chili (do smaku), czosnek przekroić na pół i dodać do cebuli. Gdy się już delikatnie zarumieni, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić wszystko przez ok 5-10 min. Rozmrożony szpinak dodajemy do pieczarek i cebuli, dodajemy smietany, gotujemy, mieszając, polewamy tym makaron i posypujemy serem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Przybliżony koszt13 zł
Autornelde

Makaron ze szpinakiem (autor nelde): Podobne przepisy

Makaron ze szpinakiem (autor nelde): wypróbuj również

Powiązane Tematy