Składniki:
rozdrobniony szpinak mrożony lub posiekany świeży, 30 dag pieczarek, dwie duże cebule, 2 ząbki czosnku, mała śmietana light, makaron rurki, vegeta, chili, oliwa z oliwek, ser
Jak przyrządzić?
Rozmrozić szpinak, ugotować makaron z 1 ząbkiem czosnku, cebule pokroić na małe kawałki, poddusić na 2 łyżkach oliwy z dodatkiem vegety i chili (do smaku), czosnek przekroić na pół i dodać do cebuli. Gdy się już delikatnie zarumieni, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić wszystko przez ok 5-10 min. Rozmrożony szpinak dodajemy do pieczarek i cebuli, dodajemy smietany, gotujemy, mieszając, polewamy tym makaron i posypujemy serem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Przybliżony koszt | 13 zł |
Autor | nelde |