Filet z łososia ze szpinakiem

Przepis kulinarny

Składniki:

40 dag filetów z łososia norweskiego (bez skóry),
1 cytryna,
opakowanie mrożonego szpinaku,
czosnek,
sól, pieprz.

Sos:
pięć cząstek pomarańczy i mandarynek, ananasa,
jedna limetka,
50 ml oliwy,
50 ml sosu sojowego,
przyprawy, sól i pieprz

Jak przyrządzić?

4 porcje ofiletowanej ryby posyp solą i pieprzem oraz skrop cytryną. Można ją upiec na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, na grilu, w rękawie foliowym lub też w parowarze - do wyboru do koloru;)Ugotuj szpinak z dużą ilością czosnku. Składniki sosu utrzyj mikserem, wymieszaj i przypraw. Łososia skrop sosem i ułóż na szpinaku.

Uwagi:

Jeśli lubisz dania jeszcze bardziej pikantne, możesz dodać do sosu nieco pokruszonej papryczki czuszki lub trochę chrzanu wasabi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Autorgreta-79

Filet z łososia ze szpinakiem: Podobne przepisy

Filet z łososia ze szpinakiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy