Składniki:
1 kalafior ugotowany na parze, podzielony na cząstki, sos - najlepiej bolognese, 50 g żółtego sera, 50 g sporządzonych na parze kotlecików sojowych, 10 g pieczarek, masło, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Kalafior przygotować na parze - ma być miękki, ale nie rozwalajacy się, ułożyć go w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.Pieczarki również wcześniej uduszone na parze, pokrojone w plasterki łaczymy z kalafiorem.Na wierzch układamy koloteciki sojowe ugotowane na parze, pocięte w paseczki, a całość posypujemy startym serem.Na to wszytko wylewamy sos i zapiekamy w piekarniku w temp. 200 st. przez 15 minut.
Potrzebne przybory:
naczynie żaroodporne, garnek do gotowania na parze
Jak podawać?
Podawać na ciepło, jako smodzielne danie lub jako dodatek do dań mięsnych, choć osobiście polecam pierwszy wariant:)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska do średniej |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | martek20 |