Risotto kolorowe - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Ryż brązowy, warzywa - brukselka, fasolka, marchewka, groszek zielony, kalafior, kukurydza, papryka (mogą być mrożone, pierś z kurczaka lub z indyka, kostka bulionowa, łyżka oliwy, przyprawy - sól, pieprz, papryka ostra, przyprawa do kurczaka, czosnek, ew. keczup

Jak przyrządzić?

Ryż przygotowujemy zgodnie z zaleceniami producenta, pamiętając, by do wody dodać kostkę rosołową; warzywa gotujemy na parze. Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy pokrojone w kostkę mięso, uprzednio przyprawione zgodnie z upodobaniem. Gdy mięso się zarumieni, można dodać ugotowany ryż oraz warzywa. Całość mieszamy. Na koniec, amatorzy pomidorowego smaku mogą dodać keczup.

Uwagi:

Jest to superłatwa i superszybka potrawa, która sprawdza się, gdy zaistnieje potrzeba nagłego "wyczarowania" kolorowego, smacznego i dietetycznego dania.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
AutorEwa

Risotto kolorowe: Podobne przepisy

Risotto kolorowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy