Ananasowy schab

Przepis kulinarny

Składniki:

schab bez kości,
nanas w plastrach,
masło,
natka pietruszki,
sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Schab pokroić w plastry i rozbić, przyprawić solą i pieprzem, ułozyć plaster na kwadratowym kawałku folii aluminiowej, na wierzch mięsa położyc plaster ananasa. W dziurkę krążka włożyć porcję masła (wielkości łyżeczki) i udekorować liśćmi pietruszki. Zawinąć 4 rożki folii, tworząc kwiatek.

Jak podawać?

Można podać z surówką z warzyw sezonowych, również z ryżem ugotowanym na sypko.

Uwagi:

Piec w piekarniku w temp. 200 st. ok. 20-25 min.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
AutorJoanna

Ananasowy schab: Podobne przepisy

Ananasowy schab: wypróbuj również

Powiązane Tematy