Składniki:
15-20 dag ryżu, 80 dag warzyw (fasolka szparagowa, papryka, pomidory), 60 dag sznycli wieprzowych, 4 łyżeczki oleju, 200 ml bulionu warzywnego z kostki, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Na osolony wrzątek wsypać ryż, gotować ok. 20 min. Fasolkę pokroić na małe kawałki, wrzucić do ryżu na 10 min przed końcem gotowania. Sznycle umyć, pokroić w cienkie paski. Paprykę pokroić, pomidory przekroić na połówki. Na paletni rozgrzać olej, obsmażyć mięso. Dodać paprykę, smażyć przez 2 min. Dodać pomidorki, sól, pieprz, zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia. Ryż z fasolką odecedzić, dodać do mięsa, wymieszać. Posypać posiekaną natką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 300 kcal |
Autor | Magdalena |