Jak sprawdzić jakość kurczaka? Wszystko o hodowlanych brojlerach

W chudym mięsie kurczaka jest dużo pełnowartościowego białka, dużo więcej niż w wieprzowinie. Trzeba jednak wiedzieć, jak odpowiednio je wybrać.

Jaka jest jakoś brojelerów, czyli kurczaków z dużych hodowli? Czy to prawda, że karmione są hormonami i antybiotykami, a ich mięso niekorzystnie wpływa na nasz organizm?

W chudym mięsie kurczaka z ekologicznego chowu jest dużo pełnowartościowego białka, znacznie więcej niż w wieprzowinie. Kurczak ma też wszystkie witaminy z grupy B. Dzięki potasowi wspomaga koncentrację i pamięć, a dzięki zawartości cynku sprawia, że nasza skóra jest zdrowa.

Mięso z kurczaka to ważny element diety. Warto spożywać je nawet 2–3 razy w tygodniu. Aby mieć pewność, że jego jakość jest odpowiednia, warto wiedzieć, jak to sprawdzić. Oto kilka prostych sposobów, jak to zrobić.

Źródło: Wiem, co jem/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Obowiązkowy suplement dla przyszłych mam. NIE DZIAŁA u połowy kobiet! SOK zamiast porcji warzyw i owoców. Jak wybrać najzdrowszy? Jak żyć z KREDYTEM NA 30 LAT? Jak bezpiecznie się opalić? Zdrowsze alternatywy dla plażowania Chorują głównie KOBIETY. To nie wina odporności psychicznej, tylko HORMONÓW Zjadłaś owoc cytrusowy? Nie myj zębów! To uszkadza szkliwo Jak radzić sobie z bólem pleców W CIĄŻY? Proste ćwiczenia przyniosą ulgę Na ten wstydliwy problem cierpi ponad 4 mln osób. W tym coraz więcej młodych Tej wiosny modna będziesz dzięki... drukarce! Ma 9 lat i ciało jak z gumy. Polska może być z niej dumna Jest jedyną Polką w Londyńskim Klubie Milionerów. Zaczynała od zera Najlepsze sposoby na WORKI I CIENIE POD OCZAMI