Jak sprawdzić jakość kurczaka? Wszystko o hodowlanych brojlerach

W chudym mięsie kurczaka jest dużo pełnowartościowego białka, dużo więcej niż w wieprzowinie. Trzeba jednak wiedzieć, jak odpowiednio je wybrać.

Jaka jest jakoś brojelerów, czyli kurczaków z dużych hodowli? Czy to prawda, że karmione są hormonami i antybiotykami, a ich mięso niekorzystnie wpływa na nasz organizm?

W chudym mięsie kurczaka z ekologicznego chowu jest dużo pełnowartościowego białka, znacznie więcej niż w wieprzowinie. Kurczak ma też wszystkie witaminy z grupy B. Dzięki potasowi wspomaga koncentrację i pamięć, a dzięki zawartości cynku sprawia, że nasza skóra jest zdrowa.

Mięso z kurczaka to ważny element diety. Warto spożywać je nawet 2–3 razy w tygodniu. Aby mieć pewność, że jego jakość jest odpowiednia, warto wiedzieć, jak to sprawdzić. Oto kilka prostych sposobów, jak to zrobić.

Źródło: Wiem, co jem/x-news

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Rozpaczliwy singiel ROBINA THICKE. Śpiewa dla żony Trzy sposoby na BURZĘ LOKÓW bez użycia ciepła! Twoje dziecko NIE CHCE JEŚĆ? Tym objawia się przerażająca choroba Zapytano Polki, czy sądzą, że są piękne. Jakie były odpowiedzi? Aż 90 proc. Polaków cierpi na niedobory witaminy D Łagodzi ból, koryguje wady postawy. Wszystko o KINESIOTAPINGU Napój z kofeiną zamiast kawy? Zastanów się, pijesz składnik nawozów sztucznych 10-kilogramowy RATLEREK uratował pana przed dzikiem! Drewniana deska działa antybakteryjnie. Ale nie możesz jej moczyć i myć w zmywarce Kulisy "gorącej" sesji dla CKM. Tak pozowała modelka DONATANA! Popularne mity o wpływie cholesterolu i tłuszczu na dietę 2 mln Polaków cierpi na przewlekłą chorobę płuc. Połowa o tym nie wie