Jak sprawdzić jakość kurczaka? Wszystko o hodowlanych brojlerach
W chudym mięsie kurczaka jest dużo pełnowartościowego białka, dużo więcej niż w wieprzowinie. Trzeba jednak wiedzieć, jak odpowiednio je wybrać.
Jaka jest jakoś brojelerów, czyli kurczaków z dużych hodowli? Czy to prawda, że karmione są hormonami i antybiotykami, a ich mięso niekorzystnie wpływa na nasz organizm?
W chudym mięsie kurczaka z ekologicznego chowu jest dużo pełnowartościowego białka, znacznie więcej niż w wieprzowinie. Kurczak ma też wszystkie witaminy z grupy B. Dzięki potasowi wspomaga koncentrację i pamięć, a dzięki zawartości cynku sprawia, że nasza skóra jest zdrowa.
Mięso z kurczaka to ważny element diety. Warto spożywać je nawet 2–3 razy w tygodniu. Aby mieć pewność, że jego jakość jest odpowiednia, warto wiedzieć, jak to sprawdzić. Oto kilka prostych sposobów, jak to zrobić.
Źródło: Wiem, co jem/x-news
Źródło zdjęć: Shutterstock
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze