Łosoś na parze (autor AleksandraR)

Przepis kulinarny

Składniki:

filety z łososia,
kapusta pekińska,
cebulki dymki,
sól,
pieprz.

Sos:
4 łyżki oleju,
1 łyżka sosu tabasco,
garść posiekanej kolendry,
sok z 1 i 1/2 cytryny,
sól.

Jak przyrządzić?

W naczyniu do gotowania na parze umieścić posiekane dość grubo liście kapusty pekińskiej i na niej filety z łososia i posiekane cebulki dymki. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na parze aż do momentu, kiedy łosoś będzie ugotowany, ale kapusta pozostanie lekko "chrupka". W tym czasie przygotowujemy sos, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Układamy na talerzu kapustę i na niej łososia z cebulką, wszystko polewamy dwiema łyżkami przygotowanego sosu. Ostry sos doskonale pasuje do lekko mdłego łososia i kapusty.

Uwagi:

Do łososia warzywa gotowane na parze.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorAleksandraR

Łosoś na parze (autor AleksandraR): Podobne przepisy

Łosoś na parze (autor AleksandraR): wypróbuj również

Powiązane Tematy