Makaron z dynią i orzechami włoskimi - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1/2 kg obranej, oczyszczonej z gniazd nasiennych dyni, pokrojonej w kostkę,
1 łyżka oliwy z oliwek,
2 ząbki czasnku,
3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
3 łyżki posiekanych włoskich orzechów,
1/2 kg makaronu,
2 łyżki startego parmezanu

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować al dente.Kostki dyni wrzucić na patelnię, dodać niewielką ilość wody, poddusić do miękkości.Osobno podgrzać oliwę z oliwek, dodać rozmiażdżony czosnek i lekko poddusić.Dynię rozetrzeć, wymieszać z czosnkiem i oliwą, dodać pisiekaną pietruszkę, sól i pieprz. Wymieszać z makaronem, posypać orzechami włoskimi i serem parmezan.

Uwagi:

Oczywiście ser parmezan mmożna zastąpić każdym innym, natomiast parmezan jest ubogi w tłuszcz i zasobny w wapń.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kaloryczność360 kcal
AutorNetka

Makaron z dynią i orzechami włoskimi: Podobne przepisy

Makaron z dynią i orzechami włoskimi: wypróbuj również

Powiązane Tematy