Jarmuż (autor Małgorzata)

Przepis kulinarny

Składniki:

jarmuż, burak ćwikłowy, małe marchewki, cebula, pieprz, bulion z kostki, boczek, zioła według uznania

Jak przyrządzić?

Wybrać kilka młodych liści jarmużu, opłukać i ugotować na parze. Ostudzić i drobno posiekać. Utarty na tarce burak ćwikłowy, parę małych marchewek i jedną drobno posiekaną cebulę przesmażyć na tłuszczu, wciąż mieszając. Dodać jarmuż, wymieszać, przyprawić ziołami i podlać bulionem z kostki, dusić pod przykryciem na małym ogniu.

Potrzebne przybory:

patelnia, garnek do gotowania na parze

Jak podawać?

Podawać na gorąco obłożony plasterkami przysmażonego boczku z gałązkami natki pietruszki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
AutorMałgorzata

Jarmuż (autor Małgorzata): Podobne przepisy

Jarmuż (autor Małgorzata): wypróbuj również

Powiązane Tematy