Składniki:
jarmuż, burak ćwikłowy, małe marchewki, cebula, pieprz, bulion z kostki, boczek, zioła według uznania
Jak przyrządzić?
Wybrać kilka młodych liści jarmużu, opłukać i ugotować na parze. Ostudzić i drobno posiekać. Utarty na tarce burak ćwikłowy, parę małych marchewek i jedną drobno posiekaną cebulę przesmażyć na tłuszczu, wciąż mieszając. Dodać jarmuż, wymieszać, przyprawić ziołami i podlać bulionem z kostki, dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Potrzebne przybory:
patelnia, garnek do gotowania na parze
Jak podawać?
Podawać na gorąco obłożony plasterkami przysmażonego boczku z gałązkami natki pietruszki.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Małgorzata |