Składniki:
1 średni brokuł, 2 udka kurczaka, puszka kukurydzy, koperek, 1 pomidor, majonez typu light, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Po umyciu brokuł ugotować na parze (wyciąć twardsze gałązki). Po ostudzeniu podzielić na średniej wielkości kawałki. Ugotować udka bez skóry na 1 rosołku. Pokroić na małe kawałki. Do miski wrzucić brokuły oraz pokrojonego kurczaka, a następnie dodać obrany i pokrojony w kosteczkę pomidor oraz odsączoną kukurydzę. Koperek umyć oraz pokroić drobno kilka gałązek. Dodać 3 łyżki majonezu, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać wszystkie składniki. Podawać schłodzone.
Jak podawać?
Potrawę najlepiej podawać lekko schłodzoną.
Uwagi:
Potrawka jest idealna do mięsa z grilla.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Asia |