Składniki:
0,5 kg mieszanki warzywnej mrożonej,
30 dag pieczarek, dwie cebule,
pół szklanki wody
Jak przyrządzić?
Mieszankę warzywną ugotować na parze,cebule pokroić w talarki i podsmażyć na tłuszczu (na złoty kolor). Dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Podsmażyć.Pod koniec smażenia dolać pół szklanki wody. Smażyć około 15 minut, a następnie dodać ugotowane na parze warzywka, wszystko wymieszać i doprawić (solą, pieprzem, vegetą).
Potrzebne przybory:
parowar, patelnia, miska
Jak podawać?
Całość rozłożyć na talerzykach uprzednio wyłożonych zieloną sałatą i posypać drobno pokrojoną natką z pietruszki.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | paula |