Składniki:
duże filety z pangi, kilka plastrów cytryny (ze skórką), kilka gałązek kopru, ulubione zioła, odrobina oliwy z oliwek
Jak przyrządzić?
Należy natrzeć oliwą i obsypać ziołami filety rybne, na wierzch ułozyć po dwa plastry cytryny i po gałązce świeżego kopru. Następnie złożyć filety na pół i w tej postaci włożyć je do parowaru. Już po kilkunastu minutach, kiedy ryba jest miękka (pandze długo nie trzeba), można cieszyć się cudownym zapachem kopru, ziół i cytryny oraz delektować się soczystym, smacznym i zdrowym mięsem rybnym.
Jak podawać?
Jeśli filety są naprawdę duże, można je podawać same. Jeśli nie są za duże, można je podawać z ulubionymi warzywami gotowanymi na parze.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Joasia |