Cytrynowa panga

Przepis kulinarny

Składniki:

duże filety z pangi, kilka plastrów cytryny (ze skórką), kilka gałązek kopru, ulubione zioła, odrobina oliwy z oliwek

Jak przyrządzić?

Należy natrzeć oliwą i obsypać ziołami filety rybne, na wierzch ułozyć po dwa plastry cytryny i po gałązce świeżego kopru. Następnie złożyć filety na pół i w tej postaci włożyć je do parowaru. Już po kilkunastu minutach, kiedy ryba jest miękka (pandze długo nie trzeba), można cieszyć się cudownym zapachem kopru, ziół i cytryny oraz delektować się soczystym, smacznym i zdrowym mięsem rybnym.

Jak podawać?

Jeśli filety są naprawdę duże, można je podawać same. Jeśli nie są za duże, można je podawać z ulubionymi warzywami gotowanymi na parze.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
AutorJoasia

Cytrynowa panga: Podobne przepisy

Cytrynowa panga: wypróbuj również

Powiązane Tematy