Składniki:
groszek,
fasola,
brokuły,
sałata,
ogórek,
papryka,
makaron (najlepsze byłyby wstążki),
sól,
pieprz
(ilość składników w zależności od ilości osób)
Jak przyrządzić?
Myjemy wszystkie warzywa.Gotujemy je (z wyjątkiem sałaty, ogórka i papryki).Kroimy wszystko w kostkę.Połowę ugotowanego i odcedzonego makaronu wsypujemy do naczynia zaroodpornego.Pokrojone warzywa wrzucamy do naczynia żaroodpornego i wsypujemy resztę klusek.Ustawiamy piekarnik na 200 st. C.Pieczemy przez 15-30 minut.Po nałożeniu na talerz doprawiamy.Smacznego!
Potrzebne przybory:
nóż,naczynie żaroodporne,piekarnik,garnek
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | niska |
Autor | Martyna |