Odchudzające właściwości zielonej kawy
DANUTA CAPIGA • dawno temuModa na odchudzanie nie przemija. Marząc o szczupłej sylwetce szuka się różnych sposobów na zrzucenie zbędnych kilogramów. Ostatnio hitem na rynku jest zielona kawa - czyli surowe, niepalone ziarno jagód kawowca o cierpkim, lekko kwaśnym smaku, bez aromatu.
Moda na odchudzanie nie przemija. Marząc o szczupłej sylwetce szuka się różnych sposobów na zrzucenie zbędnych kilogramów. Ostatnio hitem na rynku jest zielona kawa — czyli surowe, niepalone ziarno jagód kawowca o cierpkim, lekko kwaśnym smaku, bez aromatu.
Ziarna zielonej kawy zawierają dużo kwasu chlorogenowego. Gdyby występował sam, nie byłby tak ważny, ale w połączeniu z kofeiną znacznie obniża stopień przyswajania glukozy z pokarmu, zmniejsza możliwość magazynowania przyswojonej glukozy w organizmie – pod postacią tłuszczu. Substancje zawarte w zielonej kawie zwiększają spalanie tłuszczów przez organizm.
Dodatkowo ma wpływ na oczyszczanie organizmu z toksyn, wspiera regulację ciśnienia i poziomu cukru we krwi.
Warto jednak pamiętać, że zielona kawa to nie jest żaden cudowny lek i, że po wypiciu kilku filiżanek nasza waga znacznie się zmniejszy. Ma ona działanie profilaktyczne. Sama kawa nas nie odchudzi. Aby rezultaty były widoczne i skuteczne, potrzebna jest niskokaloryczna dieta i aktywność fizyczna.
Zieloną kawę można kupić w tradycyjnych sklepach i w internetowych. Sprzedawana jest w formie zmielonej, przeznaczonej bezpośrednio do zaparzenia.
Jeżeli komuś nie odpowiada cierpki smak tego specyfiku, może go zastąpić suplementem diety lub tabletkami, które zawierają ekstrakt z ziaren tej kawy.
Do suplementów dodawane są też inne składniki, które efektywniej przyczyniają się do spalania tłuszczów.
Źródło: informacja prasowa Monika Paciorek
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze