Składniki:
surowa ryba - najlepiej panga, przyprawa do ryb, sól, pieprz, bazylia, vegeta, oregano, szparagi, kalafior, marchew, (może być jakaś mrożonka, np. warzywa na patelnię)
Jak przyrządzić?
Rybkę doprawiam do smaku (osobiście używam wszystkich przypraw, jakie mam w domu), warzywa lekko solę i wszystko wkładam do parowara. Rybę osobno, a warzywa razem. Rybę gotuję na parze ok. 45 min, warzywa ok. 35.
Jak podawać?
Potrawa fajnie wygląda, gdy rybka jest otoczona warzywami. Na końcu można udekorować posiekaną natką pietruszki.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | ewelina |