Składniki:
brokuły, kalafior, czerwona papryka, płatki migdałów, starty parmezan, jogurt naturalny, sok z cytryny, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Jak przyrządzić?
Gotujemy na parze kalafior i brokuły, następnie pozostawiamy do wystygnięcia. Na patelni prażymy płatki migdałowe, czerwoną paprykę kroimy na niewielkie cienkie paseczki. Kiedy kalafior i brokuły przestygną, dzielimy je na małe części, dodajemy uprzednio pokrojoną paprykę i uprażone płatki migdałowe. Następnie mały jogurt naturalny mieszamy z sokiem z cytryny, szczyptą soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Następnie polewamy składniki sosem jogurtowym i na górę sypiemy startym parmezanem. Pychotka.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Magda |