Składniki:
brokuły lub kalafior, filet z mintaja, marchew, migdały (płatki), ziemniaki w łupince, sałata zielona, pomidor, ogórek zielony, oliwa z oliwek, papryka
Jak przyrządzić?
Rybę gotujemy na parze razem z ziemniakami (w łupinach) oraz brokułami lub kalafiorem (do wyboru). Następnie sałatę strzępimy na małe kawałeczki, kroimy pomidora, ogórek, paprykę. Mieszamy to wszystko razem i dodajemy trochę oliwy z oliwek. Płatki migdałów smażymy z jedną łyżką masła na patelni, aż się zarumienią, następnie polewamy nimi brokuły. Wtedy wykładamy gotową już rybę i ziemniaki na talerz i danie gotowe. Smacznego.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Angelika |