Łaskawość Leona

Przepis kulinarny

Składniki:

krewetki 400-500 g, 1 średnia papryka czerwona, 2 duże pomidory, 3 ząbki czosnku, pieprz ziołowy, sól, oliwa do smażenia, zioła, ryż.

Jak przyrządzić?

Najlepiej smażyć w woku, na oliwie z oliwek lub z pestek winogron; najpierw paprykę, aż trochę zmięknie, a potem dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojony czosnek (ilość według indywidualnego smaku), posolić. Dusić ok. 10-15 minut, dodać krewetki (ja kupuję mrożone) i dusić wszystko jeszcze 15-20 minut. Pod koniec dodać pieprzu ziołowego i ziół do smaku, może być np. majeranek. Całość będzie gotowa kiedy od papryki będzie oddzielać się skórka, a krewetki mocno się skurczą.

Jak podawać?

Najlepiej smakuje z ryżem długoziarnistym, parboiled, lub brązowym.

Uwagi:

PS.
Leon to mój synek.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Autorfutrzyca

Łaskawość Leona: Podobne przepisy

Łaskawość Leona: wypróbuj również

Powiązane Tematy