Sk艂adniki:
- 2 zupki blyskawiczne chinskie ostre kurczak curry firmy VIFON (inne chinskie zupki tez moga byc, ale musza byc ostre, choc z VIFONU jest najlepsza)
- 2 piersi z kurczaka
- 1/2 glowki salaty pekinskiej
- peczek szczypiorku
- puszka kukurydzy
- sredni sloik majonezu Hellmans Babuni
- 2 lyzeczki ziarenek smaku
Jak przyrz膮dzi膰?
Zupki chinskie zmiazdzyc, wsypac do litrowego sloika i zalac 1 szklanka wrzacej wody. Zakrecic sloik i zostawic az cala woda sie wchlonie w makaron.
Piersi z kurczaka pokroic w drobna kostke i podsmazyc na teflonowej patelni bez tluszczu az sie zarumienia, nastepnie wsypac do nich ziarenka smaku i dokladnie pomieszac. Salate pekinska posiekac. Szczypiorek posiekac. Wszystkie skladniki polaczyc i dokladnie wymieszac razem z majonezem.
Uwagi:
Najlepiej jest odstawic salatke do lodowki na 2 godziny przed podaniem aby wszystkie skladniki dobrze sie skomasowaly.
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Autor | sliwka |