Zapiekanka z ryby - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 8 filetów z mintaja lub morszczuka,
- 70 dag pieczarek,
- 8 dużych cebul,
- 60 dag startego żółtego sera,
- 2 jajka,
- 3/4 szklanki śmietany,
- sól i pieprz,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Usmaż rybę, ułóż w natłuszczonum naczyniu żaroodpornym. Pieczarki obrane i przekrojone na pół podsmaż na oleju. Rozłóż na rybie. Obraną cebulę i pokrojoną w talarki, obsmaż i rozłóż na pieczarkach. Smietanę dokladnie roztrzep z jajkami i dopraw solą i pieprzem. Polej zapiekankę i posyp startym serem. Zapiekaj, aż ser sie roztopi.

Jak podawać?

Często podawałam ja na Wigilię, ale ostatnio robie ją częściej.

Uwagi:

Kilka razy robiłam z naturalnym jogurtem, zawartość kalorii jest mniejsza, robię tylko z morszczukiem i wydaje mi sie lepsza. Jeśli lubisz pieczarki, dodaj ich więcej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Kalorycznośćśrednio dużo
AutorCleo

Zapiekanka z ryby: Podobne przepisy

Zapiekanka z ryby: wypróbuj również

Powiązane Tematy