Karp gotowany

Przepis kulinarny

Składniki:

- jeden niewielki karp,
- nieco warzyw: marchew, seler, por, pieruszka,
- kawałek cebuli,
- ząbek czosnku.

Przydadzą się przyprawy:
- sól,
- pieprz,
- kostka rosołowa.

Jak przyrządzić?

Przygotować rosół. Około 1 litra w oparciu o kostkę rosołową i rozdrobnione warzywa. Rybę pkroić w dzwonki (około 2 cm) i dodać do gotującego się wywaru. Gotować około 20 minut.

Uwagi:

Rybę można podawać na wiele sposobów. Mi najbardziej smakuje wyjęta z już zimnego wywaru z ciepłą grznką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt10 zł
AutorBiBi

Karp gotowany: Podobne przepisy

Karp gotowany: wypróbuj również

Powiązane Tematy