Pstrąg z piekarnika - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- pstrag (najlepiej wiekszy),
- 3 zabki czosnku,
- łyżka masła,
- przyprawa delikat do ryb,
- olej,
- sok z polowki cytryny.

Jak przyrządzić?

Rybę oczyscic z łusek, nastepnie nasmarowac olejem i natrzec przyprawa. Do srodka ryby wlozyc maslo i czosnek pokrojony w talarki. Rybe ułozyc w brytwance wysmarowanej olejem (nie nakrywac), wlozyc do piekarnika na ok. 45 min. (skorka musi byc przypieczona). Mozna podlewac woda.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćśredni
Autorpingo

Pstrąg z piekarnika: Podobne przepisy

Pstrąg z piekarnika: wypróbuj również

Powiązane Tematy