Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo, puszka tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany, 2 łyżki musztardy, sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Jajka obieramy i kroimy wzdłuz na pół. Wydrążamy żółtka i odkładamy je do miseczki, białka odkładając by poczekały na swoją kolej :) Do żółtek dodajemy odsączonego tuńczyka, jogurt i musztardę i ucieramy na gładka masę, którą potem wypełnimy białka. Przyprawiamy i używając małej łyżeczki sprytnie napełniamy białka. Na to można po maleńkim kleksiku majonezu a następnie na talerz udekorowany sałatą i proszę...część świątecznego śniadanka gotowa :)
Smacznego!
Potrzebne przybory:
Miseczka.
Uwagi:
Jeśli nie chce wam się bawić w napełnianie jajek możecie je w całości posiekać i sobie zafundować równie pyszną acz nieskomplikowaną paste na kanapki z użyciem tych samych składników :)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Clover |