Składniki:
- 20 dag wiórek kokosowych,
- 20 dag masła,
- 10 dag cukru (ok. 5 łyżek stołowych),
- 3/4 szklanki mleka,
- 1 kieliszek wódki,
- 5 dag masła,
- 5 dag cukru,
- 3 łyżki stołowe kakao.
Jak przyrządzić?
MASA - Zagotować mleko i zalać wiórki.Ostudzić. Utrzeć masło z cukrem, dodać wiórki i wódkę.
Herbatniki przemielić przez maszynkę i zalac je gorącym syropem. Dobrze wymieszać i wyłożyć na papier pergaminowy (folię aluminiową) rozwałkowac i nałożyć masę. Zawinąć roladę.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | anulka |