Składniki:
Cztery filety z piersi kurczaka, majonez, 5-10 dag sera pleśniowego (najlepiej rokpol lazur), jeden spory seler, vegeta, odrobina oleju.
Jak przyrządzić?
Filety z kurczaka przyprawić vegetą i odstawić na 10 min. aby przeszły smakiem, w tym czasie seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Następnie kurczaka podsmażyć na złocisto na niewielkiej ilości oleju, a seler podduśic w garnku z niewielką ilością wody. Kilka (około pięciu) łyżek majonezu rozetrzeć z serem pleśniowym, a następnie wymieszać z podduszonym selerem. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez około 35 min pod przykryciem, a następnie zdjąć przykrycie i zapiekać jeszcze 10 min. No i juz:)
Smacznego!
Jak podawać?
W towarzystwie ładnej kobiety i dobrym białym winem :)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 3-4 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 18 zł |
Autor | prosiak |