Składniki:
Sałatka:
- 1 puszka kiełków soi,
- 3 pory,
- 500 dag makaronu (świderki),
- 3 puszki tuńczyka w oleju.
Sos:
- 3 łyżki sosu z soi,
- 3 łyżki maggi,
- 6 łyżek majonezu,
- sól, pieprz, curry.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować. Po odcedzeniu i schłodzeniu dodać kiełki soi (bez zalewy), pokrojone w półkola pory, tuńczyk z puszki (bez oleju).
Do sałatki należy przygotować sos:
sos z soi, maggę, olej z tuńczyka, kilka łyżek zalewy z kiełków sojowych, majonez wymieszać. Całość przyprawić i wymieszać z przygotowaną sałatką.
Uwagi:
Sałatka jest najlepsza godzinę po przygotowaniu. Obowiązkowo należy ją schłodzić.
Życzę smacznego :)))
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kicia |