Składniki:
- puszka tuńczyka,
- 2 ząbki czosnku,
- tymianek,
- oliwa z oliwek,
- pieprz i sól,
- makaron spagheti.
Jak przyrządzić?
Posiekac czosnek podsmazyc na oliwie (uwazac by sie nie spalil), dodac do tego tunczyka dalej smazac na lekkim ogniu, doprawic pieprzem i sola oraz tymiankiem odpowiesnio dla walsnych preferencji. dodac wczesniej ugotowany makaron i razem wymieszac z wczesniej przygotowanym podsmazonym tunczykiem tak aby tunczyk obkleil makaron.
Potrzebne przybory:
Nóż, otwieracz do puszek.
Jak podawać?
Na glebokim talerzu mozna ozdobic pietruszka.
Uwagi:
Mozna zrobic z maslem, ewentualnie dodawac troszke oliwy w trakcie smazenia dla rozluznienia potrawy.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Szary |