Barszcz szczawiowy

Przepis kulinarny

Składniki:

- dwie duze garscie szczawiu,
- 2 jajka,
- pol szklanki smietany,
- dwie szklanki mleka,
- cebula,
- margaryna do smazenia,
- rosolki drobiowe.

Jak przyrządzić?

Szczaw czyscimy i kroimy w paski, nastepnie gotujemy wywar z rosolkow, dodajemy do wywaru pokrojony szczaw, nastepnie smazymy cebulke na margarynie i dodajemy do zupy, smietane zageszczamy lyzka maki i wlewamy do garnka. Jak zakipi wylaczamy gaz. Mleko mieszamy z jajkami (trzepaczka), najlepiej w garnku, i przelewamy ugotowana zupe do mleka z jajkami (po prostu wlewamy z garnka do garnka), doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Jak podawać?

Mozna podawac z jajkami na twardo lub z ziemniakami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje5
Autorpingo

Barszcz szczawiowy: Podobne przepisy

Barszcz szczawiowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy