Ryba w sosie słodko-kwaśnym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kg filetów rybnych w płatach nie w kostce,
- pół cytryny,
- 2 jajka,
- bułka tarta,
- pieprz,
- vegeta,
- 2 cebule,
- olej,
- sos słodko-kwaśny w słoiczku (bardzo dobry łowicki),
- puszka groszku konserwowego,
- 30 dkg żółtego sera.

Jak przyrządzić?

Filety rybne skropić sokiem z połówki cytryny. Rozkłócić 2 jajka, dodać vegetę i pieprz do smaku. Filety panierować w jajku i w bułce. Usmażyć na oleju. W trakcie smażenia dodać posiekaną w kółka cebulkę. Usmażone filety z cebulą i tłuszczem z patelni przełożyć do brytfanny, wsypać zielony groszek i wlać sos słodko - kwaśny. Wierzch posypać startym żółtym serem. Piec w nagrzanym piekarniku 15 - 20 minut.

Potrzebne przybory:

Nóż, deseczka, patelnia, brytfanna, talerzyk.

Jak podawać?

Podawać na ciepło z czerwonym winem. Można też podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami. SMACZNEGO!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćśredni
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt18 zł
AutorAsia

Ryba w sosie słodko-kwaśnym: Podobne przepisy

Ryba w sosie słodko-kwaśnym: wypróbuj również

Powiązane Tematy