Ryba po olsztyńsku

Przepis kulinarny

Składniki:

80 dag moszczuka, mintaja lub dorsza, 25 dag pieczarek, szklanka śmietany, pół szklanki oleju, łyżka mąki, 2 cebule, łyżka margaryny, natka pietruszki, jarzynka, pieprz.

Jak przyrządzić?

Rybę oczyścić (mrożoną rozmrozić), pokroić w dzwonka, oprószyć jarzynką, obtoczyć w mące, usmażyć na mocno rozgrzanym oleju dodając cebuląe pokrojoną w półkrązki. Oddzielnie poddusić w margarynie pieczarki pokrojone w plasterki, dodać do ryby, wlać śmietanę wymieszaną z resztą mąki, jarzynką i pieprzem. Dusić kilka minut, posypać natką. Najlepiej smakuje z ryżem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
AutorNatalia

Ryba po olsztyńsku: Podobne przepisy

Ryba po olsztyńsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy