Składniki:
80 dag moszczuka, mintaja lub dorsza, 25 dag pieczarek, szklanka śmietany, pół szklanki oleju, łyżka mąki, 2 cebule, łyżka margaryny, natka pietruszki, jarzynka, pieprz.
Jak przyrządzić?
Rybę oczyścić (mrożoną rozmrozić), pokroić w dzwonka, oprószyć jarzynką, obtoczyć w mące, usmażyć na mocno rozgrzanym oleju dodając cebuląe pokrojoną w półkrązki. Oddzielnie poddusić w margarynie pieczarki pokrojone w plasterki, dodać do ryby, wlać śmietanę wymieszaną z resztą mąki, jarzynką i pieprzem. Dusić kilka minut, posypać natką. Najlepiej smakuje z ryżem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Autor | Natalia |