Składniki:
- 1,5 szklanki cukru
- 15 dkg margaryny
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 6 jajek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 40 dag jabłek (po starciu)
- 6 łyżek kaszy manny
Jak przyrządzić?
Mak sparzyć i przekręcić przez maszynkę. Margarynę, cukier i żółtka utrzeć. Dodać mak, jabłka, proszek do pieczenia, surową kaszę i ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać, można dodać bakalie, piec 45 minut w prodiżu. Dobrze jest wyłożyć prodiż papierem do pieczenia.
Potrzebne przybory:
Prodiż
Uwagi:
Nie otwierać prodiża w czasie pieczenia!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Marzena |