Pianka czosnkowa

Przepis kulinarny

Składniki:

0,3l słodkiej śmietanki 30%, główka czosnku, szczypta soli

Jak przyrządzić?

Ubić śmietanę ze szczyptą soli (ma być delikatnie słona) na sztywną i puszystą piankę. Zmiażdżyć dokładnie czosnek i wymieszać ze śmietaną.Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Potrzebne przybory:

Miska, ubijaczka do piany (mikser), wyciskacz do czosnku, łyżka do mieszania, ręce do trzymania, oczy do patrzenia, język do smakowania i głowa do kierowania ;)

Jak podawać?

Najlepszy dodatek do pieczonego mięska!
Np. karczek z grilla z pianką czosnkową - mniodzio!
Np. karczek z zielonym pieprzem (pieczony na lekkim tłuszczu, posypany tylko solą), na koniec smażenia wrzucamy zielony pieprz z zalewy.

Uwagi:

Wielkość główki czosnku dobieramy w zależności od pożądanej mocy. :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania6 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt3 zł
AutorSilverweb

Pianka czosnkowa: Podobne przepisy

Pianka czosnkowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy