Biała surówka wielowarzywna

Przepis kulinarny

Składniki:

Pół główki kapusty (ok. 50 dag), rzepa, ogórek zielony, cebula, słoik selera marynowanego (300 ml), mały słoiczek kiełków fasoli, duże kwaśne jabłko, mały słoik majonezu, pojemniczek jogurtu naturalnego (150 ml), pieprz, sól

Jak przyrządzić?

Kapustę bardzo drobno poszatkować, rzepę i ogórek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę i jabłko pokroić w bardzo drobną kostkę i od razu wymieszać z łyżką majonezu, by nie ściemniało. Włożyć warzywa do salaterki, lekko posolić, wymieszać, po czym mocno odcisnąć. Następnie dodać jabłko, pozostały majonez i jogurt, osączone kiełki, przyprawić do smaku i wymieszać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
Kaloryczność100 g - 95 kcal
Autorsylwia

Biała surówka wielowarzywna: Podobne przepisy

Biała surówka wielowarzywna: wypróbuj również

Powiązane Tematy