Składniki:
filet z wołowiny - 400 g,
1 marchewka,
1 łodyga selera,
1 ziemniak,
1 cukinia,
2 cebule,
jedna wiązka pietruszki,
1 liść laurowy,
3 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżka octu jabłkowego, sól i pieprz,
trochę świeżej bazylii
Jak przyrządzić?
Pokroić filet z wołowiny w cienkie plastry i parować w parowarze przez 5 minut. Pokroić wszystkie warzywa i włożyć do parowaru oprócz cukinii, która musi być dodana 5 min przed końcem parowania. Parować wszystko przez około 30 minut. Po wyjęciu składników wymieszać dobrze wszystko i na koniec polać sosikiem z oliwy wymieszanej z octem jabłkowym.
Potrzebne przybory:
parowar
Uwagi:
Danie jest niskokaloryczne i może być spożywane również podczas diety odchudzającej.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | marcin |