Łosoś na ostro (autor Agata)

Przepis kulinarny

Składniki:

filet z łososia,
kapusta pekińska,
kalafior 0,5 główki,
sól i pieprz,
4 łyżki oleju,
łyżka sosu ostrego np. tabasco,
natka kolendry,
1,5 limonki (cytryna może być też)

Jak przyrządzić?

W parowarze umieścić na spodzie liście kapusty posiekane, a na niej filety łososia i różyczki kalafiora. Przyprawić solą i pieprzem.Gotować na parowarze do momentu, aż łosoś się ugotuje, kapusta pozostanie chrupka.W tym czasie przygotowujemy sos, łącząc składniki: olej, kolendrę posiekaną, sól, sos ostry i sok wyciśnięty z limonki.Układamy na talerzu kapustę, łosiosia i kalafior, polewamy ostrym sosem.Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt3 zł
AutorAgata

Łosoś na ostro (autor Agata): Podobne przepisy

Łosoś na ostro (autor Agata): wypróbuj również

Powiązane Tematy