Składniki:
filet z łososia,
kapusta pekińska,
kalafior 0,5 główki,
sól i pieprz,
4 łyżki oleju,
łyżka sosu ostrego np. tabasco,
natka kolendry,
1,5 limonki (cytryna może być też)
Jak przyrządzić?
W parowarze umieścić na spodzie liście kapusty posiekane, a na niej filety łososia i różyczki kalafiora. Przyprawić solą i pieprzem.Gotować na parowarze do momentu, aż łosoś się ugotuje, kapusta pozostanie chrupka.W tym czasie przygotowujemy sos, łącząc składniki: olej, kolendrę posiekaną, sól, sos ostry i sok wyciśnięty z limonki.Układamy na talerzu kapustę, łosiosia i kalafior, polewamy ostrym sosem.Smacznego!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | Agata |