Brązowy ryż z warzywami

Przepis kulinarny

Składniki:

ryż brązowy, 100 g serka pleśniowego, 3 marchewki, 1 pietruszka, pół selera, świeże przyprawy prosto z doniczki (np. listki bazylii, tymianek, koniecznie zielona pietruszka), inne warzywa wg uznania i upodobań, 3 łyżki jogurtu

Jak przyrządzić?

Ryż gotujemy, warzywa obieramy, kroimy na talarki/krążki i gotujemy na parze. Na gorący ryż kładziemy serek pleśniowy (powinien się rozpływać) oraz warzywa, polewamy jogurtem i na wierzch kładziemy świeże przyprawy.

Jak podawać?

Podawać tak, by pięknie wyglądało!

Uwagi:

Bardzo proste, tanie, dietetyczne i zdrowie danie! Nauczyła mnie przyjaciółka - mniszka buddyjska.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
AutorRumiankowa

Brązowy ryż z warzywami: Podobne przepisy

Brązowy ryż z warzywami: wypróbuj również

Powiązane Tematy