Składniki:
ryż brązowy, 100 g serka pleśniowego, 3 marchewki, 1 pietruszka, pół selera, świeże przyprawy prosto z doniczki (np. listki bazylii, tymianek, koniecznie zielona pietruszka), inne warzywa wg uznania i upodobań, 3 łyżki jogurtu
Jak przyrządzić?
Ryż gotujemy, warzywa obieramy, kroimy na talarki/krążki i gotujemy na parze. Na gorący ryż kładziemy serek pleśniowy (powinien się rozpływać) oraz warzywa, polewamy jogurtem i na wierzch kładziemy świeże przyprawy.
Jak podawać?
Podawać tak, by pięknie wyglądało!
Uwagi:
Bardzo proste, tanie, dietetyczne i zdrowie danie! Nauczyła mnie przyjaciółka - mniszka buddyjska.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Rumiankowa |