Składniki:
1 kg makaronu łazanki,
1 mały brokuł podzielony na porcje,
2 drobno posiekane ząbki czosnku,
4 drobno posiekane dymki,
1 1/2 łyżeczki tymianku,
ser feta,
8 łyżeczek tartego parmezanu,
8 łyżek oliwy,
sól i pieprz
Jak przyrządzić?
Gotować brokuły na parze przez 5 min do nieznacznego zmięknięcia.Podsmażyć na oliwie dymki z czosnkiem, dodać tymianek i brokuły. Podsmażać wszystko przez 2-3 min.Gotować makaron w dużej ilości osolonej wody.Odcedzić makaron, wyłożyć na duży talerz, nałożyć brokuły i fetę. Posypać parmezanem i podawać od razu.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | dejzi |