Składniki:
3 papryki (czerwone lub 3 różne: żółta, zielona i czerwona), 2 piersi kurczaka, 3-4 cebule, puszka kukurydzy, koncentrat pomidorowy, keczup, pieprz, sól, olej
Jak przyrządzić?
Do garnka wlewamy olej, dodajemy pokrojoną pierś kurczaka - najlepiej w kostke, podsmażamy, aż mięso będzie całe białe - olej musi zakrywać mięso. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w paski i paprykę, która też ma być pokrojona w paski. Następnie lekko solimy i przykrywamy garnek dekielkiem, prażymy na małym ogniu. Kiedy cebula i papryka zmiękną, dodajemy trochę koncentratu do zabarwienia i keczupu do smaku, mieszamy, dodając kukurydzy na sam koniec. Podgrzewamy i dodajemy pieprzu, aby potrawa była pikantna.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Agnieszka |