Galaretka (autor Kasiek) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

100 g fety, łyżka jogurtu naturalnego, pół czerwonej papryki, pół żółtej papryki, 2 małe ogórki konserwowe, pół łyżeczki żelatyny

Jak przyrządzić?

Ser przetrzyj przez niezbyt drobne sitko i wymieszaj z jogurtem. Żelatynę wsyp do szklanki i zalej łyżką wody, a gdy napęcznieje, wstaw szklankę do garnka z małą ilością wody i podgrzewaj, aż żelatyna się rozpuści. Następnie ją ostudź. Papryki i ogórki pokrój w kostkę i dodaj do sera z jogurtem. Do masy serowo-warzywnej dodaj chłodną żelatynę, potem dokładnie wymieszaj i włóż do naczynia, w którym zamierzasz podawać galaretkę. Następnie wstaw je do lodówki.

Jak podawać?

Potrawę można podawać na liściu sałaty, który stanowi kontrast dla białej galaretki z kolorowymi punkcikami :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt7 zł
AutorKasiek

Galaretka (autor Kasiek): Podobne przepisy

Galaretka (autor Kasiek): wypróbuj również

Powiązane Tematy