Składniki:
20 dag bakłażana,
10 dag cielęciny skręconej ugotowanej,
6 dag papryki pokrojonej w kostkę,
10 dag sera feta,
sól,
pieprz,
1 jajko surowe,
2 plastry mozzarelli,
pomidorki koktajlowe,
sałata,
bazylia
Jak przyrządzić?
Kroimy 4 plastry bakłażana grubośći 2 cm, robimy farsz: ser feta, paprykę, cielęcinę i przyprawy mieszamy, plastry bakłażana obtaczamy w jajku,następnie układamy na plastrach bakłażana uformułowane z farszu "kotleciki" i przykrywamy kolejnymi plastrami bakłażana.Następnie zapiekamy w piekarniku 10 minut w temperaturze 100 stopni,po zapieczeniu na wierzch bakłażana kładziemy po plasterku mozzarelli.Zapiekamy jeszcze 5 minut.Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi, sałatą i bazylią swieżą.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Ania |