Bakłażan faszerowany (autor Ania)

Przepis kulinarny

Składniki:

20 dag bakłażana,
10 dag cielęciny skręconej ugotowanej,
6 dag papryki pokrojonej w kostkę,
10 dag sera feta,
sól,
pieprz,
1 jajko surowe,
2 plastry mozzarelli,
pomidorki koktajlowe,
sałata,
bazylia

Jak przyrządzić?

Kroimy 4 plastry bakłażana grubośći 2 cm, robimy farsz: ser feta, paprykę, cielęcinę i przyprawy mieszamy, plastry bakłażana obtaczamy w jajku,następnie układamy na plastrach bakłażana uformułowane z farszu "kotleciki" i przykrywamy kolejnymi plastrami bakłażana.Następnie zapiekamy w piekarniku 10 minut w temperaturze 100 stopni,po zapieczeniu na wierzch bakłażana kładziemy po plasterku mozzarelli.Zapiekamy jeszcze 5 minut.Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi, sałatą i bazylią swieżą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt10 zł
AutorAnia

Bakłażan faszerowany (autor Ania): Podobne przepisy

Bakłażan faszerowany (autor Ania): wypróbuj również

Powiązane Tematy